Manchas de humedad

Taques d’humitat

Poseu-vos en la següent situació: avui aneu de casament, us heu posat els millors vestits, els vostres fills van preciosos amb aquesta camisa blanca i pantalons clar. Ha plogut i segons us acosteu al restaurant us adoneu del que enfangat que està al terra i la quantitat de tolls que hi ha. «No us acosteu als bassals» li dieu als vostres fills no sigui que es vagin a tacar abans de les fotos. Què fan els nens? Gairebé amb tota seguretat van a aparèixer en les fotos amb taques en els pantalons, perquè els nens són així.

Les taques en els pantalons tenen fàcil solució (en arribar a casa és clar), però hi ha un altre tipus de taques molt més delicades i fins i tot perilloses: la taques d’humitat. Les taques d’humitat sorgeixen principalment per esquerdes al sostre que causen filtracions d’aigua després d’una pluja o tempesta. Pot semblar-nos que apareixen de forma sobtada, però la veritat és que fins que les veiem, hem tingut aquests problemes de filtracions durant un temps. Dèiem que les taques d’humitat poden ser perilloses ja que si no es tracten quant veiem els primers indicis (una zona del sostre o paret més fosca que la resta) el problema es va agreujant, canvi de color a la pintura, despreniment de la mateixa fins arribar a tenir una gotera a casa i, en alguns casos molt greus, que s’enfonsi el sostre. El tractament d’humitats en primera instància no sol ser molt complicat (d’aquí la importància d’actuar de seguida) i és possible que puguem arreglar nosaltres mateixos. No obstant això, busquem l’ajuda de professionals del sector perquè ens aconsellin sobre els productes que tenim a la nostra disposició i les formes de utilitzar-los.

No passa res si els nostres fills apareixen amb una taca en les fotos del casament, quan passin els anys ens riurem a veure-les, però les taques d’humitat són més delicades, actuem sense demora per donar-los solució.