Impermeabilización de terrazas transitables

Impermeabilització de terrasses transitables

«Faci-ho vostè mateix». Us sona aquesta frase? És molt comú escoltar-la en els anuncis de televisió, fins i tot en molts llibres d’autoajuda. Amb la proliferació de pàgines d’Internet que parlen de tot i la quantitat de vídeos que hi ha al nostre abast en webs de vídeo en streaming, cada vegada és més fàcil trobar tutorials per a pràcticament qualsevol cosa que vulguem fer. Si tenim els materials i eines necessaris, el coneixement ens el donen terceres persones.

És un gran avantatge que no està exempta d’inconvenients. Quan parlem de manualitats (vídeos que abunden a la web), no hi ha major problema que el que la manualitat en qüestió no surti exactament igual que la que hàgim vist, que ens fem algun tall amb el cúter o una petita cremada amb la pistola termofusible . Però hi ha un altre tipus de coses que podríem fer nosaltres mateixos seguint les directrius d’altres que, si no fer-ho bé, poden portar conseqüències desastroses. Desmuntar un telèfon mòbil, fer una instal·lació elèctrica o reparar goteres són algunes d’aquestes coses en què és millor comptar amb professionals. No dic que els que graven aquests vídeos no siguin professionals, em refereixo al fet que siguin persones qualificades les que duguin a terme aquestes tasques. Pensem en la impermeabilització de terrasses transitables, aquestes que estan en els terrats dels blocs i que en alguns llocs encara s’utilitzen per estendre la roba. Una solució senzilla per impermeabilitzar aquest tipus de terrasses és utilitzant pintures elastomèriques (que requereixen de diverses aplicacions així com d’una bona neteja prèvia a la fixació), que pel seu disseny suporten molt bé els canvis de temperatura. Però la impermeabilització de terrasses transitables no són totes iguals, ni totes requereixen el mateix tractament. Per això, abans d’actuar, és millor consultar amb professionals del sector que puguin avaluar les necessitats concretes de la nostra terrassa. No totes les terrasses transitables es troben a la part alta dels edificis, hi ha cases que, per la seva concepció, tenen terrassa volades que serveixen de sostres voladissos per a l’entrada. En aquests casos, el més normal és que les terrasses estiguin cobertes amb rajoles especials per a exteriors. La impermeabilització de terrasses transitables d’aquest estil requereixen molta més atenció i el treball és molt més delicat.

«Faci-ho vostè mateix», si, però amb cap i reconeixent que en alguns casos (com els problemes amb les goteres i les filtracions) el més sensat és acudir a professionals.